Over ons

Andries, Lea & JeroenAchter de voorgevel  van Blaauw Woonidee gaat 118 jaar geschiedenis schuil. De overgroot vader van Lea Keuning trok met zijn transportfiets met manden achterop door de omgeving van Jubbega met onder anderen kleding, potten, pannen, huishoudelijke artikelen en boerengereedschap. Zijn vrouw verkocht vanuit een klein vervenershuisje dezelfde artikelen. Het pandje lag op een steenworp van het huidige Blaauw Woonidee.

In de jaren twintig nam hun zoon Berend – Jan Blaauw het bedrijf over. Hij vestigde zich op de huidige locatie van Blaauw Woonidee. In de oorlogsjaren heeft Blaauw veel goodwill gekweekt. Grootvader Blaauw had te doen met de mensen die onder de schaarste leden. Hij had vlak voor de oorlog ruim ingekocht omdat hij donkere tijden voorzag. Goed verstopt op zolder en in het magazijn had hij voorraad liggen die hij aan mensen gaf die echt niets meer hadden. Na de oorlog leidde zijn nobele instelling tot grote klantentrouw.

Inmiddels is Tiny, zijn dochter ook al werkzaam in het bedrijf. Zij trouwt met Dirk Seinstra en nemen samen het bedrijf over. In de jaren zestig kozen zij definitief voor de woninginrichting. De trouwste medewerker van Berend – Jan Blaauw, die 25 jaar in dienst was geweest, kreeg het aanbod om het andere deel van het assortiment over te nemen en zicht te vestigen naast de bestaande winkel. Deze kledingzaak floreert tot op de dag van vandaag overigens nog steeds onder de naam Modehuis Blaauw.

Dirk en Tiny Seinstra bouwen het bedrijf verder uit. In de tachtiger jaren komt dochter Lea in het bedrijf. Zij trouwt met Andries Keuning en nemen samen het bedrijf over. Zij hebben Blaauw Woonidee op hun beurt verder gebracht. Na een grondige verbouwing verrees een pand van ruim 6500m2 met op en top woonideeën. Blaauw Woonidee is helemaal klaar voor generatie 5.0.

Sinds eind 2011 dient de vijfde generatie zich aan in de persoon van Jeroen. Na een studie HBO Management, Economie & Recht koos hij voor een loopbaan in het bedrijf van zijn ouders.